wiener:o:živote

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Walk To The Water...

Asi ďalší článok spadajúci pod „freeway písanie“ :)
Dnes ste mohli vidieť osobu. Išla zamyslená po ulici. Polodlhé vlasy, prúžkovaný sveter, kabát, biele tenisky. Tvárila sa vážne. Zrazu sa pred touto osobou objavila hen, nejaká mláka – ble, fuj. Dlhá, mokrá, špinavá, studená, no proste mláka – ble, fuj. Každý by bol predpokladal, že takáto vážna osoba ju obíde, no na počudovanie hen jednej dážďovky práve umierajúcej a hen jedného drozda práve desiatujúceho (až teraz mi došlo, že slovo „desiata“ je odvodené od desiatej hodiny, od čoho je ale odvodený „olovrant“ – medzi rečou inak smiešne slovo ten „olovrant“) táto osoba zastala. Čo ju k tomu viedlo nikto netuší, možno to bola akurát ironicky hrajúca pesnička od U2 – Walk To The Water, ktorá tomuto človiečiku hrala v ušiach... Nenápadne (no dobre, tak najnápadnejšie ako sa dalo) sa človiečik obzrel, či ho niekto nevidí, pridvihol si gate a opatrným našlapovaním prešiel cez celú mláku – ble, fuj. Vyzeralo to asi, ako keby každý krok dopredu desaťkrát („desaťkrát“ sa píše spolu alebo oddelene? vždy mi to robí veľké problémy) premyslel, lebo každý by mohol byť osudný. Čudne sa kolísal z jednej strany na druhú a asi po 20 sekundách túto mláku – ble, fuj zdolal, pustil si nohavice, zase sa nápadne obzrel a pokračoval v zamyslenej chôdzi, akoby sa nechumelilo (ono sa vlastne nechumelilo, ale mohlo sa, ktovie).

Výsledok? Mokré tenisky, dobrý pocit z bohviečoho, jedna mŕtva dážďovka a jeden nadesiatovaný drozd.

Jo, a aby som nezabudol. Bol som to ja.

Joffre „chodímcezmlákyjakpako“ Wiener

P.S.: Čo som týmto článočkom chcel vlastne povedať? … Pravdupovediac – netuším, ale písanie prkotín mi robí dobre.

freeway:písanie | stály odkaz

Komentáre

  1. :) najskôr k tvojmu mokrému dobrodružstvu xi
    to tvoje "ble, fuj" a predstava opatrného našľapovania bola naozaj smiešno-free...a desaťkrát sa píše spolu...inak, raz sme uvažovali, z čoho je pomenovanie zemiaku v záhoráčtine, t. j. "érteple", že by z "earth apple"? nooo a "olovrant" by mohol byť z "all over 'n tea (ako T)" :D, aj keď netuším, ako by to súviselo s významom olovrantu...alebo z iného spojenia slov (nie nutne z angličtiny), aj mňa by to zaujímalo xi....
    publikované: 11.02.2007 16:36:55 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014