wiener:o:živote

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Už je to rok... Rok so Shaggym.

Wiener stále žije a má konečne dôvod a čas niečo napísať.
Ok yo...
Prešiel rok. Nie, nepomýlil som si dátum, viem že dnes nie je Nový rok. Ale je tomu práve dnes už rok, čo som sa spoznal so Shaggym. Ako to začalo? Už si nepamätám, ale tipol by som, že nejako takto:

joffratko (17:38:00 01/04/2006)
ahoj

shaggy (17:38:23 01/04/2006)
čau

Myslím, že Shaggy tu už spomínal, že sa zvykne hovoriť aký je internet neosobný a podobne, no napriek tomu tu našiel minimálne dvoch priateľov. A že je tomu tak, potvrdzujem ja týmto príspevkom. Preto dnes budem písať, ako vidím rok so Shaggym ja.

Áno, je to len rok. Ale vyskakujú mi rôzne udalosti a sám neverím, že všetky sa stali v priebehu 365 dní. Mám pocit, že je to minimálne 5 rokov. Zvláštne a komické zároveň. Keď sa nad týmto rokom totiž zamýšľam, neustále sa musím uškŕňať. Prečo je tomu tak? Netuším. Ale môžem vám o tom porozprávať.

Celý náš spoločný rok so Shaggym, bola jedna pekná sínusoida. Každý mal niekedy tie pekné chvíľky a niekedy tie vážne smutné. Možno si nepamätám všetky, no pamätám si ich dosť na to, aby som bol rád, že som ich strávil práve s týmto človekom. Väčšinou síce len virtuálne, ale radšej stráviť milión týchto virtuálnych chvíľ ako 2 naživo s otravným človekom (myslíme zase na toho istého? :D). A že to bol bohatý rok na udalosti, uvidíte sami.

Ako sa hovorí, cherchez la femme – za všetkým hľadaj ženu. A tak čo by to bolo za Shaggyho a Joffratka, bez sračiek so ženami. Bolo ich dosť a niektoré boli aj pomerne intenzívne. Som rád, že o nich môžem hovoriť v minulom čase. Možno aj preto, že každý z nás dvoch mal pre toho druhého pochopenie. Ťažko sa o tom píše, všetko sú to slovami ťažko uchopiteľné udalosti. No tieto chvíle mi prídu ako celá večnosť...

Troška optimistickejšie naladené bolo obdobie kódovania stránok. Začínali sme s CSSkom, študírovali všetko možné, riešili prístupnosť a validitu. Navzájom si radili a úspešne, pretože sme sa tomu začali venovať naplno a s perspektívou. A už viem, že „nakódovať ide všetko“ :). Rovnako sme sa zdokonalovali v designe, nechcem počítať hodiny strávené pri Photoshope, ale ten skok za ten jeden rok je obrovský. Pred rokom by mi ani nenapadlo, kde skončím dnes. Že robím grafiku, a robím jej toľko, že prestávam stíhať. Ale mám to rád.

Rozbehli sme aj jeden nádejný projekt. Začínalo sa od úplnej nuly, dokonca z mínusu povedal by som. A dnes? Najvychytenejšia stránka svojho druhu na Slovensku aj v Česku. A som rád, že som mohol byť a že stále som pritom. Nebolo to vždy ľahké, ale výsledok za to stojí. A spokojnosť ľudí je odmenou. Čakám len, kým to začne zarábať :D.

Okrem toho sme sa pár krát aj stretli aj naživo. A som rád, že bolo vždy o čom hovoriť. A keby aj nebolo, to ticho by nikdy nemohlo byť trápne. Verím tomu. Inak díky za Red Dwarfa ;).

A už si vážne nespomeniem, koľko bolo situácií, keď som sedel sám v izbe a zrazu vyprskol smiechom na monitor. Je to vážne super, keď vám niekto len textom zdvihne náladu a dokážete vyvolať také situácie, keď plačete od smiechu. Na Shaggyho fotky ako kľačí a prosí (už neviem kvôli čomu) nikdy nezabudnem :)

V istých obdobiach , Väčšinou to bolo práve večer, sme každý na počítači makali na veciach do školy. Shaggy finišoval seminárky, ja projekty. Inak ďakujem za rady. Vidíme sa na škole :D

A potom tu bol ešte jeden dôležitý moment. Nový rok. Minulý rok 2006 bol totiž otravný. Pre mňa aj pre Shaggyho. Nejako sme nemali byť na čo hrdí, rok bol ťažký a oslavovať sa nám ho nikde nechcelo. A tak sme boli doma. Pri počítači. A bolo úžasné si navzájom zapriať aby to tento 2007ičkový rok, vyšiel naplno. A neľutujem, že som v ten deň ostal doma. Ďakujem.

Ukončujem tento článoček a prekvapil som sám seba. Som dojatý. A rád. A vôbec mi nevadí, že sme si pár krát liezli riadne na nervy.

Ešte pár slov na záver. Neberte tento článok tak, že by sme mali v normálnom živote problém nadviazať kontakt s ľuďmi. Práve naopak. Ale, no, skrátka, toto nám obom nejako takto vyšlo (no homo xD).

A prečítajte si Shaggyho článok – Rok s Wienerom. Prajem príjemné počítanie ;).

Váš Joffre Wiener.

P.S.: A ešte díky za Oasis, Casha a za ten tvoj britský humor. A niekedy to AoE II a CoD2 dáme zase....

P.S.S.: Nemali by sme ísť niekam strašne moc sundať?

P.S.S.S.: Ale kam? :D

pouličné:tabule | stály odkaz

Komentáre

  1. Naše výročie - na, kvetina
    Takže rok spolu. No paráda. To naše zoznámenie bolo trošku iné, niečo na tento spôsob: Joffre - bože, čo to urobil ten mylan, to je hrozné, niečo s tým musíme urobiť; shaggy - :D
    Určite to bolo takto, lebo ja som ten pribrzdený z nás dvoch, ktorý sa vždy iba smeje :)
    A pri tých chvíľach s tým otravným človekom - presne som vedel o kom hovoríš, poznáme sa až moc dobre. Keby bol jeden z nás dvoch žena, už sme manželia :D
    Takže ako som napísal na svojom blogu - na ďalší spoločný rok :)
    publikované: 01.04.2007 23:13:24 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    publikované: 01.04.2007 23:46:19 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    publikované: 02.04.2007 06:43:36 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014