wiener:o:živote

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trochu osobné, trochu depresívne, trochu mi nešiel vymyslieť titulok...

Zrejme trochu depresívny. Možno trochu žlto-biely. Možno trochu piatok. A možno trochA až priveľmi.
Štyri steny a tma. Zmorenú hlavu a telo liečim žiarením z monitora. Ešte aj hudbu som vypol. Fuj, len teraz po sedemnástich rokoch si uvedomujem, aký napiču odtieň bielo-žltej mám na stene. Začínam mať pocit, že všetko čo sa deje cítim dvakrát tak intenzívne oproti normálu. Je tu buď dvakrát tak teplo alebo dvakrát tak zima. Počujem dvakrát tak hlasnejšie a farby vnímam dvakrát tak intenzívnejšie. City vnímam dvakrát tak ako inokedy. Možno to bude tým, že je ich príliš. Rád by som upozornil, že nie som pod vplyvom kdejakých látok.

Všetko sa dá zvládať, keď je toho primerane. Keď je hocičoho prebytok, nastáva problém. Pripadám si ako pri sťahovaní nábytku. Dostal som do rúk poličku, vravím si, znesiem ju dole. Ale počkať, nakladajú mi ešte knihy, lampu, akvárium s rybičkou, reproduktory... Všetko sa mi začína šmýkať, potím sa, mžiky pred očami, tlak v hrudi, sucho v ústach a... zobudím sa z myšlienok, no moja vyčerpanosť ostáva. Respektíve sa vždy vráti.

Viem, píšem dosť abstraktne, tak sa to teda pokúsim priblížiť, aby ste mali predstavu what´s the fuckin´ going on. Predstavte si situáciu – dvaja ľudia, ktorých máte radi. Dokonca aj tí dvaja ľudia sa majú navzájom radi. Bohužiaľ, vzťahy medzi týmito ľudmi sú asi ako gordický uzol. Preto sa tieto vzťahy aj vyriešili štýlom Alexandra Veľkého. Kto nechápe, nech si naštuduje dejiny, nebudem tu dávať lekcie nikomu a ničomu. Nemám záujem ani čas.

Čo z toho teda vyplýva pre oboch? Ťažko povedať, nič príjemné. Ale nič prijateľnejšie asi ani nemohlo prísť. Preto ma to mrzí. Za oboch. Okrem toho ma mrzí ďalších x ľudí s x problémami, ktoré nechcem rozpisovať a nudiť vás tým.

Plus by som sa rád vymanil zo stereotypu, do ktorého som upadol. Toť problém na jednu vetu. Stačí.

Takto nejako sa cítim. Možno sa potrebujem len vyspať, možno na chvíľu vypnúť. Ani jedno však len tak ľahko nejde. Možno sa potrebujem len opiť. A možno sa potom zobudím niekde inde. Už mi ani zoraďovanie myšlienok, ktoré som chcel dať na virtuálny papier nejde tak, akoby som chcel. Všetko sa zlieva dokopy, žiadny poriadok ani systém neexistuje. Potreboval by som ho tam nejako dostať, bohvie ako. Berte teda tento výkrik do tmy ako spojenú konštrukciu mysle a senzorických intuícií zážitkov. Možno sa aj dočkáte nejakého Wiener Explained. Dovtedy pekný večer.


nepoviem:napíšem | stály odkaz

Komentáre

  1. wiener, s rossom ste akoby vás jedna mater mala...
    a navyše ako jednovaječné dvojčatá... či trojčatá???
    ross si zase raz prišiel ku mne posťažovať a do kokotov mi nadať, vraj mu chýbam, tak ho teda pozdravuj ho a povedz mu, že ho mám... som práve zabudol že čo...
    publikované: 19.01.2007 22:53:25 | autor: hogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. éj hogo
    viem že ho máš v piči, neboj odkážem :)

    ale my sme taká blogerská rodina. depky si tu vylievame, do kokotov si nadávame, lebo sa máme radi. no nie?
    publikované: 19.01.2007 22:57:55 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. wiener, nieeeee...
    tam ho mať nemôžem... si nedával pozor na hodinách anatómie, há??? tak teda odkáž, len tú p..u vynechaj... vopred dík :)
    vravíš, do kokotov si nadávame, lebo sa máme radi?
    hm, som si vďaka tomu spomenul, čo som chcel... povedz mu, že ja ho rád aj s tými jeho depkami a oplzlosťami, šak slušného si ho ani predstaviť neviem, by mi pripadalo, že sa do programu chybička vlúdila...
    publikované: 19.01.2007 23:07:47 | autor: hogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. prosííímťa
    profesorku anatómie som nakopal do vajec.

    no jasné že sa kvôli tým nadávkam máme radi. presne ako hovoríš. to by bolo hneď podozrivé, keby nás ross začal obšťastňovať slušnou mluvou...
    publikované: 19.01.2007 23:11:18 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :D
    publikované: 19.01.2007 23:11:43 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hogo
    Takže wiener má rossovi odkázať toto - Hogo ťa má v - neznie to nejak divno. Ja by som tam to piči, predsa len pridal, bez toho mi to príde také neúplné.
    A poznámočku si neodpustím - wiener nemohol nedávať pozor na hodinách biológie, on žiadne nemal, nechodil do školy! Však to vidíš z jeho príspevkov, že je sprostučký ako moje zle napálené DVD. Ale aj tak ho máme radi, je to proste náš malý, prítulný wienerko... na neho sa ani pes nechytá :)
    publikované: 19.01.2007 23:26:44 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014